En kvinnas fötter på en gräsmatta. En av fötterna är barfota medan den andra foten är i en barfotasko från märket Be Lenka.

Bred tåbox på skor är bra för fötterna

Behöver du skor för breda fötter? Då är barfotaskor med bred tåbox perfekt! Det kan ge dig mer komfort, bättre fothälsa och skor som håller längre.

Med bred tåbox på dina skor får dina fötter naturlig frihet att röra sig. Våra fötter mår som bäst när de är barfota, därför är skor som efterliknar våra fötter ofta designade med bred tåbox.

Läs mer
En person står barfota bakom sina skor.

Vad är zero drop på skor?

En sko med zero drop är när det inte är någon skillnad i höjd mellan skons häl och främre del av foten. Så med andra ord är en sko som har zero drop platt. Det är själva motsatsen till att ha en klack av något slag på sin sko.

Läs mer
En mamma håller i ett par små barnskor.

Hur mycket större bör nya barnskor vara?

När du ska köpa nya barnskor uppstår alltid frågan om hur pass mycket större de ska vara? Även om olika varumärken kan skilja sig mellan åt, finns en regel är som är en bra utgångspunkt: ett barns fotlängd är den ungefärliga storleken. 

Läs mer
Köpa barnskor för hösten

Köpa barnskor för hösten

Hösten kan bjuda på både kalla och ljumma temperaturer. Det blir lätt att barnen använder fodrade gummistövlar hela tiden, men höstskor behöver funka för både lätt väder, lek i tuffa miljöer och kyla. Här tipsar vi om det bästa i Promenix utbud och vad du behöver veta när du köper barnskor för hösten!

Läs mer
Shoppa storyn
Ett litet barn går på en stig i naturen bredvid en sjö i ett par gula läragåskor.

Vad är lära gå skor?

När ditt barn börjar ge sig ut på äventyr gäller det att ha en bra lära-gå-sko för bra stöd runt vristen på barnet. Detta underlättar för barnet om barnskorna har en stadig bakkappa och en riktig snörning, samt bör vara smidiga, ha tunn sula och gärna vara av kängmodell. Läs mer om denna viktiga period i barnets liv här!

Läs mer
Shoppa storyn
En hand visar upp insidan av en barnsko från det svenska varumärket Kavat, som visar en lapp där det står att Kavats barnskor är giftfria och kromfria under läderproduktionen.

Vad är giftfria och ekologiska barnskor?

Att köpa barnskor av hög kvalitet innebär att du köper skor som är tillverkade i åtanke på barnets hälsa. Ett av våra populärare skomärken är svenska Kavar och de är en pionjär när det kommer till att tillverka miljövänliga barnskor. Läs mer om hur deras tillverkning av barnskor i läder skiljer sig här!

Läs mer
En pappa som är förälder, håller sitt barn i famnen och barnet har på sig gula gummistövlar av barnskomärket Kavat.

Så tvättar du gummistöveln Kavat Gimo

Att använda gummistövlarna för barn så fort minsta droppe faller från skyn kan tyckas vara självklart. Fast gummistövlar bör egentligen inte användas dagligen, utan mer som ett komplement när det just är regnigt och slaskigt. Läs mer om hur du tar hand om gummistövlar och hur Kavat Gimo kan tvättas.

 

Läs mer
Shoppa storyn
Ett par barnfötter går barnfota på en mysig matta utan strumpor.

Därför är barfota bäst för barn

Varför är det bäst för barn att gå barfota? Det finns många anledningar, men den främsta är att det helt enkelt främjar en naturlig utveckling för inte bara ditt barns fötter, men också hela kropp och rörelse. Men utomhus behövs skor, därför är barfotaskor ett bra alternativ när barnet går utomhus eller på hårda ytor.

Läs mer