En hand visar upp insidan av en barnsko från det svenska varumärket Kavat, som visar en lapp där det står att Kavats barnskor är giftfria och kromfria under läderproduktionen.

Vad är giftfria och ekologiska barnskor?

Att köpa barnskor av hög kvalitet innebär att du köper skor som är tillverkade i åtanke på barnets hälsa. Ett av våra populärare skomärken är svenska Kavar och de är en pionjär när det kommer till att tillverka miljövänliga barnskor. Läs mer om hur deras tillverkning av barnskor i läder skiljer sig här!

Läs mer
Ett par barnfötter går barnfota på en mysig matta utan strumpor.

Därför är barfota bäst för barn

Varför är det bäst för barn att gå barfota? Det finns många anledningar, men den främsta är att det helt enkelt främjar en naturlig utveckling för inte bara ditt barns fötter, men också hela kropp och rörelse. Men utomhus behövs skor, därför är barfotaskor ett bra alternativ när barnet går utomhus eller på hårda ytor.

Läs mer
En mamma håller i ett par små barnskor.

Hur mycket större bör nya barnskor vara?

När du ska köpa nya barnskor uppstår alltid frågan om hur pass mycket större de ska vara? Även om olika varumärken kan skilja sig mellan åt, finns en regel är som är en bra utgångspunkt: ett barns fotlängd är den ungefärliga storleken. 

Läs mer