En pappa som är förälder, håller sitt barn i famnen och barnet har på sig gula gummistövlar av barnskomärket Kavat.

Att använda gummistövlarna för barn så fort minsta droppe faller från skyn kan tyckas vara självklart. Man låter barnet gå, hoppa och leka i dem hela dagen. Tyvärr är det kanske inte alltid det bästa, skriver skotillverkaren Kavat på sin blogg.

Viktigt att tänka på med gummistövlar

Gummi är ett material som inte andas. Därför bör gummistövlar få vila och torka ut innan de används igen. Gummistövlar bör alltså egentligen inte användas dagligen, utan mer som ett komplement när det just är regnigt och slaskigt.

Ett barn står i höstväder och har på sig gummistövlar från varumärket Kavat som gör barnskon Gimo.

Gummistöveln på bilden är från Kavat och heter Gimo. Det är en varmfodrad gummistövel och ett prisvärt komplement för regn, blöt snö och slask. Kavat Gimo finns i flera färger som lilablå, röd och svart. Stöveln 100% vattentät och är tillverkad av återvinningsbart SEBS-gummi som är helt fritt från PVC! 

Skötselråd för gummistöveln Kavat Gimo

Visste du att gummistöveln Gimo är tvättbar i 30 grader? Men innan du slänger in lilla Gimo i tvättmaskinen, kom ihåg att ta ut fodret och tvätta samt torka det separat.

Det är viktigt att både stövel och foder torkas i rumstemperatur, och inte i en torktumlare vilket kan göra att fodret krymper. Dock funkar torkskåp på låg temperatur! Om du försiktigt drar ur fodret och hänger Gimo upp och ner torkar gummistöveln snabbare. När fodret är helt torrt är det bara att sätta i det igen.

Massor av gummistövlar som är modellen Gimo av barnskomärket Kavat står på rad i gräs utomhus.

Tvätta gummistövlar utan tvättmaskin

Som alternativ till tvättmaskin kan du också rengöra gummistövlarna med en diskborste, vatten och milt tvätt- eller diskmedel. Tvättlappar och skumrengöring funkar också.

Undvik lösningsbaserat rengöringsmedel och hårda borstar. Och kom ihåg att hälla ur eventuellt grus och sand ur insidan, så ska det gå bra att få dem rena igen!

TAGGAR: