Köpa barnskor för hösten

Barns fötter är känsliga. Med skiftande väder under hösten behövs det flera typer av barnskor. Barnskor för hösten kräver till exempel både fodrade och ofodrade gummistövlar och smidiga kängor för lek, så att barns fothälsa håller sig optimal.

 

En pojke hoppar i en vattenpöl med sina gummistövlar.

 

Under hösten blir det lätt att barnen använder fodrade gummistövlar hela tiden, men det är det bra att ha ett par enkla barnskor i läder också för att inte låta barnet använda gummistövlar hela tiden. Gummistövlar andas inte och när barnens fötter svettas har det ingenstans att ta vägen. När fötterna och skorna inte torkar och andas kan det orsaka fotsvamp.

Därför är det bättre att låta gummistövlarna stå och torka när det inte regnar och låta fötterna andas i barnskor som är mer vanliga.

Var beredd med olika barnskor

Hösten kan bjuda på både kalla och ljumma temperaturer! Därför är det bra att ha tillgång till både ofodrade gummistövlar som från Bundgaard och fodrade gummistövlar som Bisgaard har fina av. Detta innebär även att golvet inomhus brukar bli kallare, ett par tofflor från Liliputi kan vara himmelskt för ett barn!

En vattentät barnsko som är lite mer robust passar ett barns lek och rörelser bättre. Under tidig höst kan det fungera bra med barnkänga i läder från Bobux som du impregnerar för att stöta bort vatten. Senare under hösten när det är lite kyligare kan det behövas en barnsko som är lättfodrad med till exempel fleece.

 

En liten flicka sitter ner utomhus på hösten i ett par lätta barnkängor.

 

Det är inte roligt att springa runt och leka i en för stor höstkänga. En barnkänga kan vara ca 1,5 cm större än barnets fot. Om skon ändå känns något rymlig är inläggssulor perfekta. Olika sorter av sulor kan göra barnskor varmare samtidigt, vilket är perfekt för senhösten. När barnets fötter sedan växer, kan du ta ut sulan.

Skillnad mellan höstskor och vinterskor

Vädret mellan höst och den svenska vintern kan ibland kännas snarlika i sitt blöta väder, men det kan också skilja sig mycket! En fin senhöstdag kan vara mysig för att sedan ändras till massor av minusgrader till nyårsafton.

Värt att notera också är att vinterskor för barn tenderar att vara högre, vilket skyddar foten och benet från snö.

Ifall du och ditt barn tycker om att barfotaskor, så finns det många alternativ för hösten och vintern också. Såväl gummistövlar, höstsneakers eller vinterskor finns i barfotaskodesign. På Promenix.nu hittar du barfotaskor både för barn och vuxna.

 

En flicka lär sig att cykla under hösten i ett par höstkängor för barn.