Ett barn knyter sina barnskor med ett skosnören men har problem att få det bra.

Att ha barn ska ha bra barnskor är självklart, men det är också viktigt att skorna är enkla att få på och att de sitter kvar! När du köper ett par barnskor vad är på syftet med skon? Då är det också enklare att välja typ av knäppning.

Så vad är bäst på barnskor? Kardborreband, skosnöre eller blixtlås?

Ett litet barn, en bebis, håller sin hand på ett par barnskor som använder kardborreband för att sätta på dem.

Barnskor med kardborreband

Skor att leka i på dagis eller skolgården bör vara lätta att knäppa, därför väljer många kardborreband. Kan man inte knyta, men ska knäppa skorna själv, är kardborren ett väldigt praktiskt alternativ.

Skosnören med knut

Skor med snörning sitter bättre på foten än vad skor med kardborreband eller dragkedja gör. Detta gör att en snörad sko är bra för dem barn som lär sig gå. Snörning är bra för alla åldrar, men inte särskilt praktiskt. Om barnet inte har lärt sig det än går det inte snabbt att få på sig skorna.

Ett barn är på dagis och leker i ett stort rum och har ett par sandaler på fötterna.

Dragkedja på barnskor

Dragkedjan är en smart uppfinning, men många yngre barn tenderar att dra upp den i hårda ryck, vilket gör att den i värsta fall kan gå sönder. Du ser ofta dragkedja på trendiga lättare kängor, i kombination med att man inte bör ha bråttom då man drar upp kedjan, gör att de är känsliga i konstruktionen. Därför lämpar sig skor med dragkedjor ofta bättre som finskor på ett lite äldre barn än som lekskor.

Ett barn leker på dagis och springer upp i en koja på en lekplats i ett par barnskor med smarta spännen.

Vad är bäst?

Alla tre konstruktioner fungerar utmärkt, men på olika barnskor för till olika tillfällen. Kardborren tenderar att vara praktisk. Skosnören håller barnskon slimmad runt foten. Dragkedjan är enkel att dra upp, men sitter ofta på skor som man ska vara stilig i. Med detta sagt, det är också viktigt att gå efter sina egna erfarenheter och vad just ditt barn mår bäst i!

TAGGAR: