En kvinnas fötter på en gräsmatta. En av fötterna är barfota medan den andra foten är i en barfotasko från märket Be Lenka.

Med bred tåbox på dina skor får dina fötter naturlig frihet att röra sig. Våra fötter mår som bäst när de är barfota, därför är skor som efterliknar våra fötter ofta designade med bred tåbox.

Bred tåbox i barfotaskor

Traditionella skor tenderar inte att vara designade efter hur våra fötter faktiskt ser ut. Det är lätt att missa det, men ofta är vanliga skor alldeles för smala vid tårna. Detta skapar en onaturlig form för din fot.

I början uppfattar man det lätt som om att barfotaskor med bred tåbox är lösare än dina vanliga skor. Med en skodesign som har bred tåbox, så skapas mer utrymme i den främre delen av skorna. Men detta gör att du får bättre möjlighet att använda dina tår och fötter när du går.

När du använder barfotaskor med bred tåbox kan tårna spreta ut och får du mer stabilitet och kraft i din gång. Du kommer känna att dina tår inte längre behöver dras samman, då din fot belastas mer jämnt, vilket leder till att du får en starkare fotmuskulatur.

Skor för dig med stora breda fötter

Behöver du skor för breda fötter? Då är barfotaskor med bred tåbox perfekt! Det kan ge dig mer komfort, bättre fothälsa och skor som håller längre. 

Promenix har ett stort utbud av barfotaskor för både dam och herr med bred tåbox. Kolla in vårt utbud av barfotaskor för vuxna med varumärken som Be Lenka, BLifestyle och många fler i vår webbshop.