Ett par fötter i ett par barfotaskor och barfotastrumpor från Be Lenka som står på ett parkettgolv.

Ska man undvika strumpor i barfotaskor? Nej, inte alls, du behöver inte gå barfota i barfotaskor. Det går alldeles utmärkt att använda strumpor i barfotaskor!

Detta är faktiskt en ganska vanlig fråga som vi får, om huruvida man ska använda strumpor i barfotaskor. Vi förstår att den tanken uppstår, det låter ju lite som det på namnet, men faktum är att det inte har något med skorna att göra egentligen.

Att använda strumpor i barfotaskor

Om du använder strumpor eller icke i dina barfotaskor påverkar inte din upplevelse av skorna, det är endast en personlig preferens för dig. Däremot kan ett par allt för tajta strumpor hindra dina tårs fria rörelser. Det är självklart inte bra för din fothälsa.

Vi rekommenderar att du använder Be Lenkas barfotastrumpor. De är tillverkade i bra material, anpassade efter dina fötters form och finns i många olika designer som låga, färgglada och klassiska.

Så påverkas dina barfotaskor utan strumpor

Det är dock värt att tänka på att när vi använder skor barfota så slits de fortare. Då vi svettas mer på sommaren, blir skorna fuktiga och påverkas mer än om du har en strumpa som samlar upp svetten.

Förutom att dina skors livslängd kan påverkas, är det också ett hygieniskt val. Att använda strumpor kommer att minimera hur mycket svett dina barfotaskor absorberar, vilket också resulterar i deras lukt. Om detta blir ett problem kan du köpa rengöringsprodukter eller luktspray för dina skor.